Woningzoekers | Zoekopdrachten | Huurvoorwaarden & Registratie

Zoekopdrachten

Zoekt u een woning in Amsterdam of Amstelveen binnen de 1 tot 6 weken met een huurbudget van boven de €.1400,- per maand?

Wij kennen Amsterdam, en weten goede appartementen snel te vinden. Dit vergt ervaring. Zodra wij uw opdracht met woonwensen hebben ontvangen zorgen wij voor een zorgvuldige preselectie van woningen. Dit bespaart uw tijd en zorgt dat u (of uw collega) alleen goed gerenoveerd en verzorgde woningen met ons gaat bezichtigen.

Zoekopdracht voor huur van 12+ maanden: Vindt u niet het appartement dat u in ons portfolio zoekt, laat dan voor ons een zoekopdracht achter, of kunt u daarmee opgeven wat voor appartement u zoekt – wij zullen u dan helpen de juiste woning te vinden!

Via ons uitgebreid netwerk van huiseigenaren, verhuurders en collega’s gaan wij te werk beschikbare woningen voor u te zoeken – woningen die vaak nog niet aangemeld zijn op Internet.

Daarna zullen wij bezichtigingsafspraken regelen en u daarbij begeleiden, en zodra u met ons de juiste woning heeft gevonden, de huurvoorwaarden voor u onderhandelen en het contract afsluiten. Als onderdeel van deze locatie service kunnen wij ook adviseren over de beste energie leveranciers en media-aanbieders voor een vlotte start in uw nieuwe woning in Amsterdam.
In kort – bij een zoekopdracht zijn wij uw partner van start tot finish!

Wij werken op basis van NO CURE – NO PAY en wij rekenen geen inschrijfkosten.

Courtage huur 12+ maanden: In geval dat wij via een zoekopdracht geschikte accommodatie vinden en een huurcontract ondertekend wordt, is courtage verschuldigd. Voor huurperiodes van 12 of meer maanden vragen wij één maand huur excl. BTW. Onze voorwaarden zijn overzichtelijk en eerlijk.

N.B. Wij helpen bij zoekopdrachten van huurbedragen vanaf €.1400.- per maand.

Woning uit onze eigen portfolio huren

Ons eigen portfolio bestaat uit selecte woningen. Kijkt u gerust naar onze beschikbare appartementen en reserveer het appartement dat u aanspreekt.

Huurt u een woning uit ons eigen aanbod voor een periode van 12 of meer maanden dan rekenen wij geen courtage maar vragen in dit geval alleen administratiekosten ter hoogte van €.250.excl. BTW. Wilt u ook een Engelse overeenkomst dan vragen wij €.320. excl. BTW. Courtage is belast met 21% BTW.

Genoemde huurprijzen in ons eigen woning portfolio zijn per maand en zijn (indien niet anders vermeld) exclusief gas/elektriciteit, water, tv, internet en gemeentelijke belastingen.

Contracten: Indien een verhuurder en een huurder een huurovereenkomst willen laten opstellen of wijzigen door Amsterdam Beautiful Property Rental dan zal Amsterdam Beautiful Property Rental administratiekosten in rekening brengen.

Huur van korte duur: Onze courtage is gebaseerd op de huurperiode waarvoor u getekend heeft, zowel als huurverlengingen tot de 12e maand van bewoning. Dit geeft u flexibiliteit en betekent een aantrekkelijke prijsstelling bij het huren van appartementen voor een periodes van minder dan 12 maanden.

Verlenging: Een huurverlenging kan op verzoek worden geregeld. Bij verlenging(en) van een huurovereenkomst van korte duur (dus korter dan 12 maanden) zal een courtage berekend worden op basis van bovenstaande percentages van de bijbehorende huurprijs. Courtage zal berekend worden voor verlenging van de huurperiode tot maximaal 12 maanden.

Waarborgsom: Voor een huurperiode van 4 maanden of meer dient normaal een waarborgsom gelijk aan 2 maanden huur betaald te worden.

De waarborgsom wordt betaald aan Amsterdam Beautiful bij de eerste betaling. Deze wordt vervolgens overgemaakt aan, en bewaard door de huiseigenaar.

Bij de sleuteloverhandiging wordt er een inspectie van de woning gedaan met de huurder. Hierbij worden ook de meterstanden opgenomen. Dit heet een check-in. Aan het eind van de huurperiode vindt er een eindinspectie plaats.

Bij een succesvolle check-out advieseren wij de huiseigenaar de waarborg terug te storten op de rekening van de huurder.

Eerste betaling: De eerste betaling bestaat uit de waarborg, de eerste maand huur en de commissie over de overeengekomen huurperiode.

Als de eerste betaling niet ontvangen is op de afgesproken dag zoals vastgelegd in de huurovereenkomst, zullen de sleutels niet overhandigd worden aan de huurder. Het bedrag van de oorspronkelijke factuur dient dan alsnog betaald te worden.

Voorwaarden: Huurders moeten de leeftijd hebben van tenminste 18 jaar en in het bezit van een geldig visum/verblijfsvergunning, paspoort cq. identiteitsbewijs. Deze moeten op verzoek van onze huurmakelaars getoond worden.

Prijs onderhandelingen of annuleringen door de huurder, na de huurovereenkomst hebben geen invloed op de commissie.

Voor het aangaan van een huurovereenkomst hebben wij de volgende documenten van u nodig:

Als u prive gaat huren: kopie van uw paspoort en arbeidsovereenkomst of loonstrook van uw werkgever. U bent uiteraard welkom op ons kantoor om een kopie van uw paspoort te laten maken.

Als uw bedrijf (voor u) huurt: De naam en contactinformatie van uw manager die tekeningsbevoegd is. Een (recente) kopie van de registratie bi de Kamer van koophandel. Accountant- of bank-verklaring waarbij aangegeven dat u of uw bedrijf kredietwaardig is voor de duur van de huurperiode.

N.B.: Als uw bedrijf voor u de huur gaat betalen, vraag dan uw human resource of directie om een verklaring dat het bedrif voor u de huur gaat betalen.

Uw persoonlijke gegevens zullen uiterst discreet worden behandeld.

Zelfstandigen: Bent u een zelfstandige dan vragen wij van u een kopie van uw paspoort, een accountantsverklaring, een recent uittreksel van de inschrijving van de Kamer van Koophandel en een kopie van uw balans cq. jaarrekening.

Wijzigingen: Als uw persoonlijke situatie wijzigt in geval van inkomen, gezinssituatie, of werksituatie dient u ons daarvan schriftelijk op de hoogte te brengen.

Amsterdam Property Rental kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor zaken en verplichtingen betreffende de huurder voor, gedurende of na de huurperiode. Nalatigheid is een zaak tussen huurder en huiseigenaar (verhuurder) onderling.

De omschrijving van de appartementen is met zorg samengesteld, onnauwkeurigheden kunnen voorkomen. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de omschrijving of presentatie. Er worden geen garanties gegeven. Amsterdam Beautiful houdt zich het recht voor ten alle tijde wijzigingen aan te brengen in tekst of prijs.

Permanente bewoning is niet toegestaan. Alle huurperioden zijn tijdelijk en de huiseigenaar/verhuurder heeft de mogelijkheid, binnen afgesproken tijd, het appartement voor eigen gebruik aan te wenden.

Amsterdam Beautiful Property Rental bemiddelt niet voor studenten.

Wilt u meer informatie, of heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.

>> Amsterdam Beautiful Property Rental Algemene Voorwaarden (PDF)

Copyright © Amsterdam Beautiful, alle rechten voorbehouden.