Marnixstraat 1015 VG

By 2020-11-02Geen categorie
area icon
Prijs

€1790/maand
area icon
Oppervlakte

64 m²
area icon
Beschikbaar

Vanaf 2020-12-01

area icon
Slaapkamers

2
area icon
Interieur

Gemeubileerd

Marnixstraat 1015 VG

Mooi gelegen appartement met twee slaapkamers, en gezellige keuken met open uitzicht voor en achter in goed onderhouden gebouw met lift.

Dit prachtige appartement van ruim 64m² is ideaal ingedeeld. Aan de voorkant de woonkamer met open keuken en vrij uitzicht over de Singelgracht en Nassaukade. Aan de achterkant de twee rustig gelegen slaapkamers met een fantastisch uitzicht over de Lijnbaansgracht en Palmgracht.

Indeling:
De verzorgde entree met gemeenschappelijk trappenhuis en lift geeft toegang tot de woning gelegen op de tweede verdieping.

Achter de voordeur bevindt zich de ruime hal die toegang geeft tot alle vertrekken. Aan de voorzijde is de bijzonder lichte en brede woonkamer gesitueerd die is voorzien van grote, hoge ramen met weids uitzicht over de Singelgracht en Nassaukade. De open keuken is praktisch ingedeeld en voorzien van diverse inbouwapparatuur.

Aan de achterzijde van het appartement, grenzend aan de Lijnbaansgracht, de twee goed bemeten slaapkamers waarvan de eerste slaapkamer toegang geeft tot het balkon. De badkamer is ruim opgezet en voorzien van douche, ligbad en wastafel, aangrenzend het separaat toilet met fontein. Tot slot is er een aparte, zeer praktische ruimte voor de HR CV-ketel, de mechanische afzuiging en de wasmachine. Dit vertrek is ruim genoeg om ook dienst te doen als garderobe.

In de onderbouw bevindt zich de berging van ca. 4m2 die ruimte biedt aan bijvoorbeeld enkele fietsen.

Omgeving:
De Marnixstraat (vernoemt naar de schrijver van het Nederlands volkslied) verbindt het Haarlemmerplein met het Leidseplein en is daarmee de westelijk grens van de Jordaan. De Jordaan was een typische volksbuurt. De buurt is aangelegd in de eerste helft van de 17e eeuw tijdens een der grote Amsterdamse stadsuitbreidingen, die men de Derde Uitleg noemt. De Jordaan telt nu circa 12.670 woningen, die bijna 19.000 bewoners huisvesten.

De Jordaan is een gezellige buurt en beschikt over vele voorzieningen: de Negen Straatjes en de Haarlemmerdijk, restaurants, galeries, sportfaciliteiten en speciaalzaken.

Elke zaterdag is het markt op zowel de Lindengracht als de Noordermarkt met een groot aanbod van bloemen, groenten en vis (Lindengracht) en verse biologische producten (Noordermarkt). Het nabij gelegen Westerpark biedt recreatiemogelijkheden en in de aangrenzende voormalige Westergasfabriek zijn verschillende restaurants en een bioscoop te vinden.

Met meerdere tram- en buslijnen die de Jordaan passeren is de bereikbaarheid uitstekend te noemen, bovendien is het slechts een kwartier lopen naar Amsterdam Centraal.

Overzicht:
Adres: Marnixstraat 1015 VG
Bouw jaar: 1902
Toiletten: 1
Garage: Niet beschikbaar
Energieklasse: E
Video: https://vimeo.com/497569829

Reageren