Prinsengracht 1016 JA

By 2019-12-02Geen categorie
area icon
Prijs

€3950/maand
area icon
Oppervlakte

186 m²
area icon
Beschikbaar

In overleg

area icon
Slaapkamers

4
area icon
Interieur

Gestoffeerd

Prinsengracht 1016 JA

Met liefde en zorg onderhouden, sfeervol en 3+ slaapkamer monumentaal hoekpand met zeer fraaie afwerking aan de Prinsengracht verdeeld over vier verdiepingen met ruime zolder en afzonderlijk au-pair ruimte.

Dit met zorg en liefde gerestaureerde Rijksmonument uit 1710, van circa 186 m2 (niet NEN ) met klokgevel, vindt u op een unieke locatie aan de Prinsengracht, hoek Passeerdersgracht. Het pand heeft door de ligging aan de twee grachten een mooi uitzicht over de Prinsengracht, richting de Westertoren en heeft aan de andere zijde zicht richting Leidse buurt. Het is één van de weinige grachtenpanden met twee pothuizen. Aan de Prinsengracht zijde bevindt zich het fraaie ‘open’ pothuis. Aan de Passeerdersgracht kant het al even mooie ‘gesloten’ pothuis.

Omgeving
De woning is gelegen op een prachtige locatie aan één van de hoofdgrachten van Amsterdam midden in het stadscentrum. In de directe nabijheid bevinden zich de hippe winkels van de ‘9 Straatjes’ en de buurtwinkels van de Elandsgracht. Ook de Leidsestraat met een grote diversiteit aan chique en modieuze winkels, het Leidseplein en de Bloemenmarkt bevinden zich op een steenworp afstand. Voorts vindt u er allerlei goede restaurants, bekende cafés en andere uitgaansgelegenheden zoals De Melkweg, Paradiso, het nieuwe De La Mar Theater en de Stadsschouwburg. De bekende musea waaronder het Rijksmuseum, Stedelijk museum en van Gogh museum bevinden zich op circa 10 minuten loopafstand.

Bestemming
Wonen voor famile. Eventueel de mogelijkheid voor kantoor aan huis, en ruimte voor en au-pair met eigen ingang.

Indeling:
Twee entree mogelijkheden waarvan één zeer fraai met toegang door ronde, dubbele deur op de hoek.

Souterrain: Keuken met marmeren vloer en houten balken plafond. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en een nieuw fornuis met oven. Aansluitend treft u een slaapkamer met eigen opgang welke ideaal zou zijn voor zelfstandig kind, of au-pair aan huis en bovendien geschikt voor was- en droogapparatuur.

Begane grond: Vanaf de Prinsengracht zijde heeft u hier toegang tot de ruimte op de begane grond met marmeren vloer en balken plafond. De nabijheid van de keuken maak het gebruik hiervan als eetkamer voor de hand liggend. De vide met fraaie open haard en grote schouw is ideaal als kantoor of bibliotheek. Vanaf de Passeerdersgracht heeft u ook toegang tot deze vide. Op de begane grond bevindt zich ook de toegang tot het gastentoilet.

Eerste verdieping: Woonkamer met balken plafond, houten vloeren en open haard met fraaie oude witjes.

Tweede verdieping: Slaapkamer met twee ingebouwde kastenwanden, badkamer met douche, dubbele wasbak, toilet en accessoires.

Derde verdieping: Slaapkamer voorzien van ingebouwde kastenwanden en badkamer met douche, wastafel en toilet.

Zolder verdieping: Slaapkamer, logeerkamer of vrijeruimte welke makkelijk te bereiken is via een trap.
U treft hier tevens achter kastdeuren een goede bergruimte, alwaar ook de Nefit Ecomline HR CV-combiketel met grote boiler is gesitueerd.

Bijzonderheden:
– Het betreft een Rijksmonument aan de gracht;
– De woning is goed onderhouden;
– Originele houten balken en brede grenen vloerdelen;
– Authentieke Carrara marmeren vloeren (sous en badkamer);
– Vloeren van Belgisch hardsteen (vide);
– Uniek uitzicht;
– Historische karakteristieken;
– 186m2 (niet opgenomen volgens NEN2580)
– 2 open haarden;
– Practig licht van 2 kanten

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer is het object uitstekend bereikbaar met o.a. tramlijnen 1,2, 5, 7 en 10 en buslijnen 142, 145, 170, 172 en 197. De Noord-Zuid lijn is binnen 10 minuten lopen afstand.

Parkeren
Middels een parkeervergunning met enige wachttijd. Diverse parkeergarages in de nabije omgeving waaronder het Molenpad en Q-park aan de Marnixstraat. Parkeren via het vergunningenstelsel (Centrum 2). Met een overloopvergunning kunt u in een ander vergunningsgebied parkeren zolang u op de wachtlijst staat voor een vergunning in uw eigen gebied. Een overloopvergunning is een tijdelijke vergunning en vervalt automatisch zodra er in uw eigen vergunningsgebied een vergunning voor u beschikbaar komt. Daarnaast betaald parkeren aan de openbare weg.

Overzicht:
Adres: Prinsengracht 1016 JA
Bouw jaar: 1670
Toiletten: 3
Garage: Niet beschikbaar
Energieklasse: Onbekend
Video: https://vimeo.com/398000657

Reageren