Wil jij je woning of appartement in Amsterdam tijdelijk verhuren?

Onze verhuurmakelaars helpen je met aandacht en deskundigheid

De verhuurmakelaars van Amsterdam Beautiful gaan graag op zoek naar geschikte huurders voor pied-à-terres, appartementen en villa’s in Amsterdam, Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel. Onze cliënten zijn hoogopgeleide expats en andere professionals die interesse hebben in een tijdelijke woning.

Heb jij een woning in of om Amsterdam die je tijdelijk wilt verhuren? Bel ons gerust op 020 330 7338, of meld je dan aan via onderstaande formulier.

Ik wil mijn woning verhuren

Wil je je bedrijfsruimte verhuren? Ook daarin bemiddelen we. Lees hier meer informatie en meld je bedrijfsruimte aan

Professionele bemiddeling voor tijdelijke verhuur in Amsterdam

Wanneer jouw woning in Amsterdam niet of niet volledig bewoond wordt, is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden van verhuur. Maar dat is – zeker in de hoofdstad – niet eenvoudig. De ingewikkelde regelgeving rondom tijdelijke verhuur zorgt ervoor dat veel huiseigenaren niet weten wat hun mogelijkheden zijn. Daar komt nog eens bij dat de rechten en plichten van huurders én verhuurders continu aan verandering onderhevig zijn. Bovendien: hoe weet je of de mensen aan wie je je woning wilt verhuren betrouwbaar zijn?

Kortom: het loont de moeite om – als je je woning tijdelijk wilt verhuren – hier een professionele partij voor in te schakelen. Amsterdam Beautiful heeft ruim 15 jaar ervaring in het verhuren van woningen aan expats in Amsterdam en omgeving, en we helpen je hier graag mee. Van het zoeken naar geschikte huurders tot het opstellen van contracten en het bemiddelen tussen jou en de huurders.

Behalve voor expats bemiddelen we ook in opdracht van bedrijven die ons direct benaderen voor huisvesting van hun medewerkers.

Hoe gaat het tijdelijk verhuren in zijn werk?

Bezichtigen, bespreken en adverteren

Als je je woning hebt aangemeld via het formulier, maken we van tevoren een vrijblijvende afspraak met je. Hierbij komen we langs om de woning te bekijken en bespreken we de voorwaarden. Ook hebben we het alvast over de hoogte van de mogelijke huurprijs, geven we tips om de verhuur succesvol te maken en maken we foto’s om via onze kanalen te delen. Als je vragen hebt kun je die natuurlijk ook meteen stellen.

Indien je akkoord gaat, plaatsen we de woning, mét foto’s en een aantrekkelijke beschrijving, op onze website. Daarnaast zetten we je woning op alle grote verhuurwebsites en verspreiden we de advertentie via ons netwerk van makelaars en bemiddelaars in Amsterdam. Eventueel plaatsen we nog een makelaarsbord op de aangeboden woning, zodat je woning ook offline goed zichtbaar is.

Ben je verplicht om alleen de woning via ons te verhuren? Nee hoor, Amsterdam Beautiful vraagt geen exclusiviteit (let op: voor sommige verhuurwebsites waar wij woningen op plaatsen geldt dat wel) en we werken op basis van no cure, no pay. Dat betekent dat onze diensten vrijblijvend zijn indien er geen overeenkomst via ons wordt gesloten.

Bemiddeling, overeenkomst, waarborgsom, overdracht

Zodra de woning is aangemeld maken wij met potentiële huurders afspraken om langs te komen. Wij gaan ervan uit dat jij als verhuurder ervoor zorgt dat het appartement er opgeruimd en verzorgd uitziet. Mochten er nog werkzaamheden moeten plaatsvinden in de woning, is het handig als je ons dit meldt vóór de bezichtiging. En wordt de woning nog verhuurd? Vergeet onze komst dan niet aan de bewoner(s) te melden. Op die manier zorgen we er samen voor dat jouw appartement snel en succesvol verhuurd wordt.

Wanneer een kandidaat serieus geïnteresseerd is en akkoord gaat met de huurvoorwaarden, zorgen wij ervoor dat de gegevens van deze persoon goed gecontroleerd worden. Op die manier weet jij als verhuurder zeker dat je een betrouwbare huurder in huis haalt.

Zijn jullie beiden akkoord? Dan stellen we een huurovereenkomst op in het Nederlands, en desgewenst ook in het Engels. Bij de eerste maand huur betaalt de huurder ook de borgsom van één, of tweemaal de huurprijs. Goed om te weten: wanneer bedrijven de woning gaan huren voor een van hun medewerkers kan het zijn dat ze de voorkeur geven aan een bankgarantie. Met name banken zijn gewend om op die manier te werken.

Op de dag van de overdracht inspecteren we de woning en stellen een inspectierapport op. Tijdens deze check-in registreren we de meterstanden, die we eventueel door kunnen geven aan de energie- en waterleverancier. Is alles in orde, dan volgt het moment suprême: de huurder krijgt de sleutel overhandigd tijdens de overdracht en kan intrekken in jouw appartement!

Na de huurperiode: check-out, waarborgsom retour

Aan het eind van de huurovereenkomst vindt een check-out plaats. Met behulp van het eerder opgestelde inspectierapport controleren we de inventaris en de staat van de woning. Als er schade is ontstaan kun je die als verhuurder in rekening brengen bij de huurder. Dit kan eventueel verrekend worden met de te retourneren waarborgsom.

Kosten van bemiddeling voor verhuur: courtage

Amsterdam Beautiful wil het graag zo aantrekkelijk mogelijk maken om te huren én te verhuren in Amsterdam, en daarom bieden wij onze huurders en verhuurders uitstekende condities aan.

 • No cure, no pay
  Wij werken altijd op basis van ‘no cure, no pay’. Dit betekent dat wij geen kosten in rekening brengen voor het bezichtigen, fotograferen en adverteren van je woning. Het aanmelden van je woning [link naar verhuurformulier] is dus altijd vrijblijvend. Pas als er een huurovereenkomst gesloten wordt, betaal je een verhuurcourtage.
 • Courtage bij succesvolle bemiddeling
  Onze courtage is concurrerend. Amsterdam Beautiful Property Rental rekent voor het bemiddelen aan huiseigenaren een verhuurcourtage van 1 maand huur over het eerste jaar van bewoning door dezelfde huurder. Voor perioden van tussen 6-12 maanden vragen wij 8% over het aantal maanden dat de woning verhuurd is. Korte duur: Over huurperioden tussen 2-6 maanden vraagt Amsterdam Beautiful 10% verhuurcourtage. Voor huurperioden van 2 maanden tot 1 maand vragen wij 12% courtage. Deze bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Voor de verhuur van kort duur (minder dan 6 maanden) gelden andere tarieven. Bekijk de pagina Amsterdam Corporate Stay voor meer informatie.

Voorwaarden voor verhuren in Amsterdam

 • Amsterdam Beautiful Property Rental bemiddelt niet in de onderhuur van woningen zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar.
 • Wij bemiddelen alleen voor woningen en appartementen die er goed onderhouden en verzorgd uitzien. Ook is het van belang voor onze huurders dat tijdelijke (mede-)inschrijving en registratie bij de Gemeente Amsterdam mogelijk is.
 • Huiseigenaren kunnen het best een inventarislijst opstellen van de roerende goederen die ze bij de verhuur van het appartement voor gebruik willen aanbieden. Bij de overdracht zullen onze verhuurmakelaars ook foto’s van de woning en de inventaris nemen.
 • Amsterdam Beautiful Property Rental kan voor, tijdens en na de overeengekomen huurovereenkomst niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele calamiteiten.
 • Amsterdam Beautiful Property Rental kwijt zich van haar taak zoals van een bedrijf in haar branche mag worden verwacht, maar aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, met inbegrip van gevolgschade, bedrijfsschade, winstdervingen en/of stagnatieschade, die het gevolg is van handelen of nalaten van Amsterdam Beautiful Property Rental, haar personeel dan wel door haar ingeschakelde derden.
 • Amsterdam Beautiful Property Rental is niet aansprakelijk voor schade die Verhuurder/Opdrachtgever lijdt ten gevolge van handelingen of het nalaten hiervan door de andere partij bij de door bemiddeling van Amsterdam Beautiful Property Rental tot stand gekomen huurovereenkomst.

Tips bij de verhuur

Inventaris

Het is raadzaam om de waarde van de inboedel – indien deze niet meer dan 5 jaar oud is – te kunnen onderbouwen door middel van een taxatierapport of aankoopbewijzen. Vervolgens moet de afschrijvingstermijn worden bepaald. Dit is doorgaans 5 jaar, tenzij het om meubilering gaat die sowieso langer meegaat zoals bijvoorbeeld een laminaatvloer of wasmachine en droger. Daarvoor kan een afschrijvingstermijn van 10 jaar worden gehanteerd. De waarde van de inboedel moet vervolgens worden gedeeld door 5 jaar om tot de waarde van de inboedel per jaar te komen en vervolgens weer door 12 maanden om tot de waarde van de inboedel per maand te komen. Deze waarde van de inboedel per maand is het bedrag dat maandelijks bij de huurder in rekening gebracht mag worden.

Buren

Informeer je buren over de tijdelijke verhuur van je appartement, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Indien er een huishoudelijk regelement aanwezig is, vraag deze op bij de VVE en leg deze klaar met een gebruikersverklaring (kunnen wij verschaffen) voor ondertekening naast de overeenkomst.

Informatie

Maak een duidelijk overzicht van alle faciliteiten in en om het appartement en verzamel de gebruiksaanwijzingen van apparaten zoals televisie, oven, vaatwasser en wasmachine in een mapje. Daar help je je huurder enorm mee, en dit helpt ook als zij de gebruiksaanwijzingen willen opzoeken in hun eigen taal.

Gemeubileerd

Zorg ervoor dat er een werkende wasmachine, en bij voorkeur ook een wasdroger, aanwezig zijn in het appartement. Heb je een schoonmaker in dienst? Wij zullen de huurder adviseren om hier ook gebruik van te maken, zodat de woning beter onderhouden blijft.

Internet

“Wat is het wachtwoord van de Wifi?” Dit is meestal de eerste vraag die gesteld wordt, dus houdt deze gegevens bij de hand.

Post

Vergeet niet om je post te laten doorzenden naar een nieuw postadres via een doorzendservice.

Let op: ga je lang op reis?

Houdt er dan rekening mee dat je bij een reis van langer dan 8 maanden wettelijk verplicht bent om je uit te schrijven bij de Gemeente Amsterdam. Dit geldt ook als je verwacht dat je binnen een periode van 12 maanden tenminste 8 maanden in het buitenland verblijft.

Heb je hier nog vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Download hier de algemene verhuurvoorwaarden in PDF

>> Amsterdam Property Rental Algemene Bemiddelingsvoorwaarden (PDF)

Zakelijke informatie Amsterdam Beautiful Property Rental

Amsterdam Beautiful Property Rental is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (KvK) in Amsterdam onder nummer 34211047 en beschikt over een bemiddelingsvergunning van de Dienst Wonen Amsterdam voor de stad Amsterdam en omgeving onder nummer HW 90768.

Als vergunninghouder zijn de huur- en verhuurmakelaars van Amsterdam Beautiful volledig geautoriseerd om in Amsterdam als intermediair de aanbieders van woonruimte te adviseren en woningzoekenden te begeleiden bij het vinden van de juiste woning. Onze vergunning is verkregen na goedkeuring door de Burgemeester en Wethouders van Amsterdam.