Beheer

Hoewel Amsterdam Beautiful altijd als bemiddelaar voor huurpartijen zal zorgen voor een goede ervaring, kan het toch voor verschillende redenen van belang zijn om voor woningbeheer te kiezen.

Uw vastgoed is een belangrijk component van uw vermogen. Wij beseffen dat dit deel van uw vermogen zorg en aandacht nodig heeft. Deskundige aandacht, waardoor u op de lange termijn kunt genieten van uw rendement. Wij nemen u dan ook graag op operationeel niveau het financieel- en technisch beheer uit handen.

Ook als particulier zult u merken dat wanneer u in het buitenland woont u woningbeheer nodig zult hebben. Vele relocatie bureaus waarmee wij regelmatig werken stellen de eis dat een beheerder toegewezen wordt in geval van verhuur vanuit het buitenland.

U hoeft dan ook geen familie of vrienden met beheer op te zadelen en u weet zeker dat uw woning op een zo professioneel mogelijke wijze wordt beheerd.

Een andere belangrijke reden is het fiscale aspect. Op het moment dat u meerdere objecten in uw bezit heeft en u daar geen actief werk voor verricht, kunnen hieraan interessante belastingvoordelen kleven op het moment dat u uw vastgoed in beheer heeft bij een professionele vastgoedbeheerder.

Daarnaast geniet u van uw rendement uit uw belegging zonder dat u er verder omkijken naar heeft. Wij raden u aan e.e.a. met uw belastingadviseur op te nemen.

Wat kost woningbeheer?

Wij bieden incidenteel en structureel woningbeheer aan.

Voor financieel en technisch beheer wordt 6%, exclusief 21% BTW, van de huuropbrengst per maand in rekening gebracht.

Voor incidenteel woningbeheer vragen wij €.60,- excl. per uur. Voordat wij incidenteel woningbeheer in rekening brengen zullen wij dit vooraf aankondigen.

Wat houdt woningbeheer in?

Incidenteel beheer

De beheerder draagt zorg voor het inspecteren van uw woning bij verhuurmutaties. Zo verhelpen zij, uiteraard in overleg met u, eventuele technische storingen en coördineren zij de onderhoudsopdrachten. Hiertoe werken wij zoveel mogelijk samen met vaste, betrouwbare onderhoudsmensen en bedrijven.

Structureel

Financieel en technisch beheer

Dit is de meest voortkomende manier van beheren. Bij deze bent u als vastgoedeigenaar niet meer bezig met welke soort van beheer dan ook, en kunt u dit ook netjes aan de Belastingdienst aantonen.

Hierin wordt verstaan:

  • Factureren en incasseren van huurpenningen en eventuele gebruikerslasten;
  • Debiteuren bewaking (aanmanen en uit handen geven aan deurwaarder na 2 maanden huurachterstand);
  • Jaarlijkse huurprijsaanpassing;
  • Afrekening van servicekosten en gebruikerslasten;

Indien de huur wordt opgezegd zal de woning door Amsterdam Beautiful en de woningbeheerder worden geïnspecteerd.

Een nauwkeurige controle zal dan plaatsvinden waarbij wordt vastgesteld of de woning in goede staat is achtergelaten aan de hand van het destijds, bij de incheck (oplevering) van de woning opgemaakte inspectierapport.

Mocht de woning niet in overeenstemming met de staat van dit rapport zijn opgeleverd, dan zorgt de woningbeheerder ervoor dat de woning alsnog in goede staat wordt opgeleverd op kosten van de toenmalige huurder. De woning is dan weer gereed en opnieuw te betrekken door een nieuwe huurder. Uiteraard zal Amsterdam Beautiful in de tussentijd zijn uiterste best doen om op korte termijn wederom een huurder voor u te vinden.

Statuscheck van de woning

De woningbeheerder agendeert al haar beheercontracten op einddatum, en neemt voortijdig contact op met de huurder, dit om er zo vroeg mogelijk bij te zijn en het moment vast te stellen waarop de woning weer vrijkomt voor verhuur. Op deze manier wordt de kans op leegstand verkleint en hebben wij ruim de tijd om wederom een geschikte huurder voor u te vinden.

Wilt u meer informatie over ons vastgoedbeheerdiensten ontvangen, neem gerust contact met ons op.